Calpol Şurubuna Yasak, Tehlikeli mi?



Çocuğu olan herkes Calpol ateş düşürücü şurubunu bilir. Anne ve babaların baş ucu şurubudur. Çünkü ateşi çıkan bebeklerimiz için büyük kolaylık.

Fakat bugün yayınlanan haberlerde Calpol şurubu nun içerdiği tehlikeli maddelerden dolayı İngiltere'de diğer 100 ilaçla beraber yasaklandığı bildirildi.

İngiliz gazetesi Calpol ve yasaklanan ilaçlar haberini oku
Bu haberde gösterilen şurup aslında Calpol Night ama, arada fark var mı bilmiyorum Türkiye'de genellikle Calpol Plus kullanılıyormuş.

Aslında Calpol ile ilgili Sağlık Bakanlığı 12 Ocak'ta bir açıklama yapmış. Fakat niye kimse duymadı yada medyaya yansımadı bilinmez...Yada nasıl bir açıklama bu...

Sağlık Bakanlığının açıklaması şöyle;

"Bahse konu ilaçlar, Bakanlığımız bünyesindeki Bilimsel İlaç Güvenliği Kurulu’nda 12 Ocak 2008 tarihinde görüşülmüş, 2 yaş altı çocuklarda kullanımının uygun bulunmadığı hususundaki bilimsel sonuçlar, ilgili kurum ve kuruluşlara yine aynı tarihte bildirilmiştir."

Yani artık anne ve babalar lütfen Calpol kullanımına dikkat etsinler. Calpol alternatifi bir ilaç kullanılmalı.

GlaxoSmithKline ilaç firmasıda şu açıklamayı yapmış.

"Türkiye'de 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan 'Calpol', 'Calpol 6 Plus', 'Calpol tablet'in etken maddesi parasetamoldür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir. 1800'lü yıllarda Avrupa'da keşfedilen parasetamolün güvenilirliği ve etkinliği gerçekleştirilen birçok klinik çalışmayla da kanıtlanmıştır. Parasetamol içeren Calpol, Avrupa'da, uzun yıllardır pek çok ülkede, 1991 yılından itibaren de Türkiye'de milyonlarca çocukta güvenle kullanılmaktadır."

Şimdi malesef kafalar karıştı.

Ama Sağlık Bakanlığının ve İngiltere'de yasaklanmasının bir sebebi olmalı. Alternatif bir ilaç düşürücü kullanmalı...Canlarımızı korumak adına...

Calpol ateş düşürücü şurubu ile ilgili gazete haberlerini oku

Calpol ingiltere'de yasaklandı

Calpol ve bu ilaçları kullanmayın haberi

Hiç yorum yok: