LC Waikiki Anlamı Nedir?

LC Waikiki markası 1985 yılında Fransa'da doğmuş. Fransız tasarımcı George Amoual ve ortağı yeni bir marka ile giyim pazarına girmiş.

Bir uçak seyahati sırasında okudukları dergideki ünlü Waikiki Plajı'nın tanıtımını okuduklarında etkilenmişler ve hazırladıkları elbise tasarımlarına Waikiki ismini koymuşlar.

Fransızca "arkadaşlar" anlamına gelen "Les Copains" kelimelerinin baş harflerinden oluşan "LC" kısaltmasını da eklediklerinde LC Waikiki markası oluşmuş.

LC Waikiki'nin Türk markası oluşu;

1988’de Malatyalı Küçük ailesinin sahibi olduğu Taha Tekstil, Waikiki’nin Türkiye’de üretimini yaptı. Taha Grubu 1991’de Tema Tekstil’i kurarak markanın Türkiye lisansını aldı. 1997’de ise, Waikiki’nin sahipleri markalarını Tema grubuna sattı.

Halen 47 ilde, 120 bin metrekare satış alanı ve 180 mağazası ile hizmet veren firmanın yönetiminde Safranbolu’lu Dizdar ile Malatya’lı Küçük ve Kısacık ile Fransız Amouyal aileleri bulunuyor. 1997’de LC Waikiki markasının tüm dünyadaki haklarını Tema Tekstil satın aldı ve yapılan anlaşma gereği, markanın ilk sahibi olan Fransız Amouyal Ailesi'ne, yüzde 7 hisse verildi
LC Waikiki sitesi

15 yorum:

Adsız dedi ki...

nden yabancı isim tercih edilmiş de türkçe isim koymadılar

Adsız dedi ki...

bncde ismi türkçe o0lmalıydı hep yabancı insanlara özeniyoruz böyle sey olmaz yhaaa gidi de bakın bakalım amerikaya falan türkçe isimli bisey varmı hadii

Adsız dedi ki...

bncde çok haklısınız güzelim türkçemizi bu yabancı kelimeler rezil etti türkçemizi türküz olum biz türk nasıl bi türksünüz lan yok LC wakiki yok centrum cafe ne lan bu mubarek amerikada yaşıyoz

Adsız dedi ki...

bence cok yanlis dusunuyorsunuz amerika dunya dili ayrica buraya gelen turistlerde lcwden giyiniyor

Adsız dedi ki...

ne yanlış düsünmesi be gayet haklı arkadaşlar senin gibi düşünen insanlar yuzünden bu memleket bu halde amerika ya hayranlık uyacagina dönde bi tarihine bak

Adsız dedi ki...

Ey okumaktan aciz halkim;
Yillarin LC Waikiki markasini biz daha sonra satin almisiz.Sahip oldugu markanin ismini Turk yada yabanci bir isim ile degistirip para kaybetmeyi hangi ziyniyet goze alir.
Gerci dogru sizler gibi bos beles,okumaktan bile aciz ziyniyetler yapabilir cunku siz bir gecede ulkeyi alip satabilecek kadar cahil cesaretine sahipsiniz:)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar amerikaya gittiniz türk isimli bir firma kurdunuzda elinizdenmi aldılar

Adsız dedi ki...

ne sacmalık yhu biz türküz inqiliz falan deil nedn inqilzce ismler kllanıolar çok scma insanlar çok qelir diye kesin

Adsız dedi ki...

LC nin açılımı zaten fransızcaymış yani marka ingilizce değil.Sonra adamlar bizim adımızla satcaksınız diyolar gidip LCW nun fabrikasından alıp kardeşler tekstilde mi satsın? Sizce izin verirler mi? Bi de böyle düşünün.

Adsız dedi ki...

Sen once "yha" dan vazgeç sonra dilimize sahip çık bence :)

Adsız dedi ki...

Türkçe'yi gereği gibi kullanmayan insanların gelip burda Türk'lük yapması enteresan. Dilimize sahip çıkacaksanız önce onu adam gibi konuşun.

Adsız dedi ki...

Aranızda bir kişi bile TÜRK gibi yazmıyorsunuz ,sonra da TÜRKÇE'den söz ediyorsunuz. Harikasınız

Adsız dedi ki...

türküz, türkçe isim koy sahip çık diyenler ellerinde son model ithal cep telefonları kullanırlar ucuzunu da almazlar en yeni ve pahalısı ayrıca ithal sigara ve cola içerler yerli kuruyemiş yemezler ithal cips yerler.Yalandan memleketçilik mesajları yazarlar.sizi gidi dansözler

Adsız dedi ki...

git lan burdan

Adsız dedi ki...

ya bu kadar iyi marka görmedim devamlı giyiniyorum sapasağlam 2-3 sene eski miyo